Viktig spørsmål:

Hvordan lære språk effektivt 
(i en travel hverdag)?

Løsningen

Morsomme mikro-økter i løpet av dagen som trener språkøret ditt


Hemmeligheten til å bli flytende i et språk er språkøret ditt

Nøkkelen til å lære et fremmedspråk så du kan snakke det flytende er å trene opp språkintuisjonen din, eller språkøret som vi ofte kaller det. Hvis du bruker for mye tid på å pugge grammatikk-regler og fore den analytiske del av hjernen, vil du aldri kunne snakke flytende. Dessverre er pugging av grammatikk-regler noe de fleste lærere i klasserom bruker mye av tiden på. Du må derimot målbevisst trene opp språkøret ditt.

Så hva er språkøret?


La meg få stille deg et spørsmål: Hva tror du er viktigst når du skal lære deg et nytt språk: 
   å lære fakta om språket?
      eller å begynne å bruke språket aktivt?

En av de mest revolusjonerende og overraskende oppdagelser som språkforskningen har gjort de siste tiår er at sammenhengen mellom disse to former for læring er liten.

Å lære fakta om et språk – som å pugge grammatikkregler – hjelper ganske lite på den praktiske bruken av språket. Når du hører noen snakke et fremmedspråk og ønsker å forstå hva personen sier, så hjelper det overraskende lite hvor mange gloser du har pugget eller bøyningsrekker du har lært deg, for du har ikke tid til å slå opp ordene du hører i din mentale ‘ordbok’.

Når noen snakker til deg med en hastighet på kanskje 100 ord i minuttet (vanlig samtale), rekker du rett og slett ikke å bruke glosene og grammatikkreglene du pugget for å tolke hva som blir sagt.

Når du bruker et språk aktivt, slik som når du skal lytte, lese eller snakke, så bruker du i stedet språkøret ditt, en innebygd og utrolig kjapp språkprosessor i hjernen. Denne delen av hjernen er i stand til å tolke et fremmedspråk lynkjapt, slik at du i real-time kan forstå hva som sies og selv produsere setninger på fremmedspråket.

Bare tenk på et språk du allerede behersker, som norsk eller engelsk. Når du leser eller snakker norsk, må du da tenke på hva ordene betyr glose for glose, eller konsultere grammatikkregler du har lært deg? Selvsagt ikke.

Det hender vi blir i tvil og vi ikke får noe sikkert svar fra språkøret, f.eks. mens vi skriver, og da er det kjekt å kunne grammatikkreglene og ‘slå opp’ i regel-hukommelsen. Men dette er unntakene. 99% av språkbruken styres intuitivt og i real-time av språkøret og ikke ved å konsultere grammatikkregler vi har pugget.

Det er her så mange språklærere og språkkurs fokuserer feil. De legger for mye vekt på grammatikk-regler og den analytiske delen av hjernen, og for lite tid på å øve opp språkøret ditt så du faktisk forstår hva som blir sagt.

Hvordan øve opp språkøret


Hvis det ikke fungerer å øve opp språkøret bare ved å pugge grammatikkregler og bøyningsrekker, hvordan øver vi den så?

 

Svaret i følge forskningen: ved å lytte og lese til store mengder forståelig språk.

 

Det var slik du lærte morsmålet som barn, det er slik du har lært deg engelsk så godt som du har gjort, og det slik du må lære deg et nytt språk hvis du skal kunne bruke det aktivt. Lese store mengder tekst på språket du vil lære, lytte til tale, se på filmer, og så videre. Dermed tvinges du til å tenke på fremmedspråket.

 

Våre nettbaserte språkkurs er bygget på denne forskningsoppdagelsen.

Transparent Online

utnytter denne oppdagelsen


Hørsel


Det våre kurs gjør er å la deg høre masse tale, samtidig som du ser den samme teksten på skjermen og har oversettelse til engelsk slik at du kan forstå det. (Transparent Online er et engelsk program, ikke norsk.)

Grammatikk


Hvis du ønsker å lære litt om grammatikk-reglene, så er det en egen elektronisk grammatikk-innføring hvor du kan lese mer, samt korte videosnutter som forklarer det minimum du bør kjenne til av språk grammatikk. Men mesteparten av tida bruker du språket framfor å lese fakta om språket.

Spill og Trening


Kurset har også en rekke morsomme spill og øvelser hvor du må bruke språket aktivt, du tvinges til å tenke på ditt nye fremmedspråk .

Apps


Når du er på farta ut av huset, kan du bruke glose-appen som følger med i kurset på din smarttelefon (Android eller iPhone) eller nettbrett, og all læring synkroniseres med det du har lært på PCen.

Hva våre kunder sier om oss

Hva er den hemmelige ‘mikro-økt’ faktoren

 

Forskere har oppdaget at når det kommer til språklæring, er frekvens en avgjørende nøkkel. 60 minutter til sammen med språklæring fordelt utover hele dagen i en rekke korte økter er mye mer nyttig enn én enkelt 1-times økt om kvelden. Hjernen trenger å bli eksponert for språket flere ganger i løpet av dagen. Hyppig repetisjon og gjentakelse.

 

Så vårt online kurs er vitenskapelig utformet for å gjøre det lett og praktisk å ta mange små morsomme mikro-økter med språk i løpet av dagen.

Hvordan er vårt kurs tilrettelagt
for slike mikro-økter?


For det første er innholdet i vårt online kurs delt inn i rekke korte 5-minutters oppgaver. Fremgangen din lagres og synkroniseres i nettskyen (online), så når du jobber fem eller ti minutter på den bærbare PCen på kontoret i lunsjpausen, og så kommer hjem etter jobb for en ny kjapp økt, så holder kurset styr på har langt du har kommet og viser hvor du skal fortsette.

For det andre, selv de mest dedikerte språkstudenter kan ha problemer med å sette til side en hel times uforstyrret språklæring i en travel hverdag. Men vi kan alle presse inn flere korte 5 minutters økter i løpet av dagen. Når du tenker over det, er dagen full av små ledige stunder hvor du kan ta et raskt fen-minutters språkspill på din PC.

For det tredje, med glose-appen som følger med kan du bruke din mobiltelefon eller nettbrett når du er på farta. Sitter du på bussen eller toget? Venter du på noen eller noe? Bare fisk fram telefonen fra lomma eller veska og ta en rask og morsom glose-økt i stedet for å kaste bort tida.

Hvis du har en printer hjemme eller på kontoret, kan du også skrive ut gloselista for dagen på papir og se på når du ikke har noen elektroniske verktøy for hånden. Papir er kanskje gammeldags, men du får presset inn litt mer fremmedspråk i løpet av dagen. Du får repetert ekstra det stoffet du har jobbet med online og på mobilen.

Hvor mye tid du trenger

 

Mindre enn du tror! Hvis du har 30 eller 60 minutter tilgjengelig for språklæring hver dag, vil du se veldig rask fremgang.

 

Du bør også fordele den tiden på flere korte 5-10 minutters mikro-økter i løpet av dagen (på mobiltelefonen eller datamaskinen). Med våre morsomme og kjappe læringsaktiviteter kan du alltid presse inn tid i løpet av dagen når og hvordan det passer deg.

 

Hva du trenger av utstyr

En datamaskin med nettleser, smarttelefon (iPhone eller Android) eller nettbrett.

 

Hvilke språk er tilgjengelig

 

Du kan velge mellom mer enn 50 forskjellige fremmedspråk: lær albansk, altai, arabisk, armensk, aserbajdsjansk, basjkirsk, bulgarsk, dansk, dari, estisk, farsi, finsk, fransk, gresk, haitisk-kreolsk, hebraisk, hindi, hviterussisk, indonesisk, irsk, italiensk, japansk, kasakhstansk, kinesisk, koreansk, kroatisk, latvisk, litauisk, luxembourgsk, makedonsk, malayisk, nederlandsk, norsk, pashto, polsk, portugisisk (brasiliansk og europeisk), rumensk, russisk, serbisk, slovakisk, spansk, svensk, swahili, tagalog, thai, tsjekkisk, turkmensk, tuvinsk, tyrkisk, tysk, ungarsk, urdu, vietnamesisk eller zulu.

Noen skjermbilder av mikro-økt språklæringen:

Oppsummering av innholdet

Enim elit arcu diam vestibulum adipiscing eros phasellus placerat pharetra suscipit nibh blandit praesent cursus dui posuere vel placerat orci eros etiam.


 • Vokabular

  Alle glosene du trenger for dagligtale! «Vocabulary» gloseprogram hvor ordforrådet raskt øves til det sitter i ryggmargen. Vokabular-modulen tilfører mer enn 2000 ord fra mer enn 100 forskjellige temaer inn i hjernen din.

 • Uttale

  Øv på din egen uttale alene før du bruker frasene på de ‘innfødte’. Ta opp din egen uttale og sammenlign, så mange ganger du vil.

 • Grammatikk

  Du trenger ikke så mye grammatikk som du tror, men litt er kjekt å kunne. Kurset har noen online grammatikk videoer og artikler som forklarer det du trenger av et minumum

   

 • Spill

  Morsomme interaktive spill som Unscramble, Game Show, og Four Square repeterer stoffet mens du har det gøy.

Mobil app


En glose-app for iPhone og Android følger med i kurset og gjør at du kan fortsette språklæringen når som helst gjennom dagen.

 

  Last ned MP3-filer
Å jobbe aktivt og konsentrert i noen minutter med glosene er viktig, lese og høre ordene samtidig. Men av og til har man mulighet til å lytte uten å se, f.eks. når man gjør rent i huset eller kjører bil. Da kan du laste ned MP3-filer med glosene til din mobiltelefon og utnytte dødtid som ellers går tapt.

 

  Kursbevis
Når du er ferdig med hver enhet i kurset, kan du laste ned et PDF-kursbevis som dokumenterer din fremgang med språket.

Er du klar? Begynn å lære et nytt språk  i dag (velg blant 50+ språk tilgjengelig)

Ingen minimumsperiode. Avbryt når som helst