Viktig spørsmål:

Hvordan lære nederlandsk effektivt 
(i en travel hverdag)?

Løsningen

Morsomme nederlandske mikro-økter i løpet av dagen som trener språkøret ditt


Hemmeligheten til å bli flytende i nederlandsk er språkøret ditt

Nøkkelen til å lære et språk så du kan snakke det flytende er å trene opp språkintuisjonen din, eller språkøret som vi ofte kaller det. Hvis du bruker mye tid på å pugge nederlandske grammatikk-regler og fore den analytiske del av hjernen, vil du aldri kunne snakke flytende. Dessverre er pugging av grammatikk-regler noe de fleste lærere i klasserom bruker mye av tiden på. Du må derimot målbevisst trene opp språkøret ditt.

Så hva er språkøret?


Hvordan øve opp språkøret
til å kunne nederlandsk


Hvis det ikke fungerer å øve opp språkøret (‘språkprosessoren’) ved å pugge grammatikkregler og gloser ord for ord, hvordan øver vi den så opp?

 

Svaret i følge forskningen: ved å lytte og lese til store mengder forståelig nederlandsk.

 

Det var slik du lærte morsmålet som barn, det er slik du har lært deg engelsk så godt som du har gjort, og det slik du må lære deg nederlandsk hvis du skal kunne bruke det aktivt. Lese store mengder tekst på nederlandsk, lytte til tale, se på filmer, og så videre. Dermed tvinges du til å tenke på nederlandsk.

 

Vårt nettbaserte nederlandsk-kurs er bygget på denne forskningsoppdagelsen.

Transparent Online Dutch

utnytter denne oppdagelsen


Hørsel


Det våre kurs gjør er å la deg høre masse nederlandsk tale, samtidig som du ser den samme teksten på skjermen og har oversettelse til engelsk slik at du kan forstå det. (Transparent Online Dutch er et engelsk program, ikke norsk.)

Grammatikk


Hvis du ønsker å lære litt om grammatikk-reglene, så er det en egen elektronisk grammatikk-innføring hvor du kan lese mer, samt korte videosnutter som forklarer det minimum du bør kjenne til av nederlandsk grammatikk. Men mesteparten av tida bruker du nederlandsken framfor å lese fakta om språket.

Spill og Trening


Kurset har også en rekke morsomme spill og øvelser hvor du må bruke språket aktivt, du ‘tvinges’ til å tenke på nederlandsk .

Apps


Når du er på farta ut av huset, kan du bruke glose-appen som følger med i kurset på din smarttelefon (Android eller iPhone) eller nettbrett, og all læring synkroniseres med det du har lært på PCen.

Hva våre kunder sier om oss

Hva er den hemmelige ‘mikro-økt’ faktoren

 

Forskere har oppdaget at når det kommer til språklæring, er frekvens en avgjørende nøkkel. 60 minutter til sammen med språklæring fordelt utover hele dagen i en rekke korte økter er mye mer nyttig enn én enkelt 1-times økt om kvelden. Hjernen trenger å bli eksponert for språket flere ganger i løpet av dagen. Hyppig repetisjon og gjentakelse.

 

Så vårt online kurs er vitenskapelig utformet for å gjøre det lett og praktisk å ta mange små morsomme mikro-økter med nederlandsk i løpet av dagen.

Hvordan er vårt kurs tilrettelagt for slike mikro-økter med nederlandsk?


Hvor mye tid du trenger

 

Mindre enn du tror! Hvis du har 30 eller 60 minutter tilgjengelig for språklæring hver dag, vil du se veldig rask fremgang med din nederlandsk.

 

Du bør også fordele den tiden på flere korte 5-10 minutters mikro-økter i løpet av dagen (på mobiltelefonen eller datamaskinen). Med våre morsomme og kjappe læringsaktiviteter kan du alltid presse inn tid i løpet av dagen når og hvordan det passer deg.

 

Hva du trenger av utstyr

En datamaskin med nettleser, smarttelefon (iPhone eller Android) eller nettbrett.

Noen skjermbilder av mikro-økt språklæringen:

Oppsummering av innholdet

Enim elit arcu diam vestibulum adipiscing eros phasellus placerat pharetra suscipit nibh blandit praesent cursus dui posuere vel placerat orci eros etiam.


 • Vokabular

  Alle glosene du trenger for dagligtale! «Vocabulary» gloseprogram hvor ordforrådet raskt øves til det sitter i ryggmargen. Vokabular-modulen tilfører mer enn 2000 ord fra mer enn 100 forskjellige temaer inn i hjernen din.

 • Uttale

  Øv på din egen uttale alene før du bruker frasene på de ‘innfødte’. Ta opp din egen uttale og sammenlign, så mange ganger du vil.

 • Grammatikk

  Du trenger ikke så mye grammatikk som du tror, men litt er kjekt å kunne. Kurset har noen online grammatikk videoer og artikler som forklarer det du trenger av et minumum

   

 • Spill

  Morsomme interaktive spill som Unscramble, Game Show, og Four Square repeterer stoffet mens du har det gøy.

Mobil app


En glose-app for iPhone og Android følger med i kurset og gjør at du kan fortsette språklæringen når som helst gjennom dagen.

 

  Last ned MP3-filer
Å jobbe aktivt og konsentrert i noen minutter med glosene er viktig, lese og høre ordene samtidig. Men av og til har man mulighet til å lytte uten å se, f.eks. når man gjør rent i huset eller kjører bil. Da kan du laste ned MP3-filer med glosene til din mobiltelefon og utnytte dødtid som ellers går tapt.

 

  Kursbevis
Når du er ferdig med hver enhet i kurset, kan du laste ned et PDF-kursbevis som dokumenterer din fremgang med språket.

  Er du klar? Begynn å lære nederlandsk her og nå

  Ingen minimumsperiode. Avbryt når som helst